Devetošolci, ki so bili v letošnjem letu vključeni v Erasmus+ projekta Krožna ekonomija in Šolski vrtovi, so se ob zaključku šolskega leta srečali s sovrstniki iz Poljske in z njimi delili nekaj izkušenj iz letošnjih zanimivih projektnih aktivnosti.

Učenci 4. a smo svoje pridobljeno znanje in izkušnje delili z učenci iz 5. a OŠ Vrhovci. Med sodelovanjem smo se povezali preko videokonference, kjer smo jim 2 x predstavili našo delo, ideje in skupaj smo spremljali napredek rastlin in občudovali razraščanje posevkov na šolskem vrtu. Vsakič smo klepetali, si izmenjali mnenja. Učenci so imeli veliko vprašanj za nas, saj sami vrtička še nimajo, so si pa ga zaželeli. Pritegnila jih je misel, da se da učiti zunaj tudi matematiko in glasbo. Sami so za nas pripravili presenečenje z likovnimi izdelki in pesmimi na temo šolskega vrta. Med nami se je spletla topla vez. Pridobili smo izkušnjo predavatelja pred kamero in zaslonom in ugotovili, da je trema huda stvar, a če si obkrožen s prijatelji, ki te spodbujajo in pomagajo, je vse veliko lažje.

Ob koncu šolskega leta so se učenci 8.b razreda še zadnjič letos srečali s španskimi vrstniki v okviru Erasmus projekta EGARDENS. Učenci so izmenjali mnenja in izkušnje, ki so jih pridobili ob kuhanju in pripravljanju hrane po receptih sodelujočih držav, kot tudi kako je izgledal njihov vsakdan ob zaprtju šol in izvajanju šole na daljavo. Navdušenje ob srečanju z vrstniki je bilo nepopisno in veselimo se podobnih v prihodnosti.