V četrtek, 14. decembra 2023, se je ob 17.30 v prostorih velike telovadnice OŠ Šmartno pod Šmarno goro odvil Dobrodelni praznični koncert. Vsi prisotni so skupaj vstopili v praznični december, pri tem pa poskrbeli tudi za dobrodelno noto. Prispevki, zbrani s prodajo izdelkov, so bili namenjeni šolskemu skladu Čebelica.

V nabito polni dvorani so se zatemnile luči, osvetlile pa oder, na katerem so nastopili pevci Cici zbora ob bogati spremljavi učenk in učencev izbirnega predmeta ansambelska igra in ukulele krožka. Sklepno skladbo so najmlajši pevci zapeli ob klavirski spremljavi učenca 6. razreda Vida Žinka. Peti besedi je sledila čarobna plesna točka skupine učenk 4. razreda, ki so si nadele ime Zlate snežinke.

Predstavili so se tudi pevci Otroškega zbora, s katerimi je zazvenelo prvo večglasje ob spremljavi že omenjenih učencev ansambelske igre in ukulele krožka. Ana Gajšek, učenka 5. razreda, nam je ob klavirski spremljavi Karoline Mavrič, učenke 9. razreda, kot solistka ob podpori zbora zapela o zimskem času, kljub temu pa ogrela naša srca.

Tako kot lansko leto, so tudi letos na odru zaplesale učenke 7. razredov, plesna skupina NAKALEMA, ki so ponovno navduševale z izvirnostjo najrazličnejših plesnih gibov.

Da je bil ta večer res poseben, se je z lastno skladbo predstavil še učenec 8. razreda, Tadej Merše, z naslovom Neobičajen dan, ki jo je na saksofonu skupaj z učiteljem Alešem Vekom (klavir) in učencem 8. razreda, Janezom Čampa (evfonij), prvič predstavil širši publiki.

Ples in inštrumentalno glasbo je zamenjala vokalna skupina štirih učenk: Laure Plut, Anje Urške Golobinek, Pavline Kovač in Pie Žitnik. Skupina je nastala iz želje po izvajanju a cappella skladb, s svojim petjem pa so enostavno navdušile zbrane. Sledila je zasedba učiteljic, ki so nastopile kljub okrnjeni zasedbi, s tem pa pokazale, da glasba zares povezuje, saj so sklepno skladbo izvedle ob spremljavi učencev ansambelske igre in ukulele krožka.

Kot zadnja točka koncerta so zazveneli glasovi Mladinskega pevskega zbora, tako ob instrumentalni spremljavi kot v a cappella izvedbi. Njihova sklepna skladba Jingle bells je v jazz harmonijah in ritmih naslikala prihajajoč božični čas.

Božični čas pa je bil tudi naslov skladbe, s katero so še zadnjič nastopili vsi nastopajoči in vsem obiskovalcem zaželeli najlepše želje v prazničnem decembru.

Aleš Vek in Sara Močnik

Foto: Dušan Bajuk