Spoštovani starši,

za sodelovanje učencev pri pouku v šolskem prostoru je od srede, 17. 11. 2021, obvezen pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). V skladu z odlokom Vlade RS z dne 5. 11. 2021 o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-cov-2 vas obveščamo, da se učenci od srede, 17. 11. 2021, samotestirajo trikrat tedensko v šoli skladno s Protokolom samotestiranja učencev Ministrstva za zdravje (priloga 1).

V šolo pridejo le učenci, ki se počutijo zdravi in so brez znakov akutne okužbe dihal ali prebavil. V primeru, da se učenec ne počuti dobro, naj ostane doma in to sporoči svojemu razredniku.

Samotestirajo se vsi učenci, ki niso cepljeni, niso preboleli COVID-19 in tisti, ki so preboleli COVID-19 in je od okužbe minilo več kot šest mesecev. Učenci, ki so prebolevniki ali cepljeni, pokažejo razredniku COVID potrdilo, da izpolnjujejo PC. Če potrdila nimajo, se samotestirajo.

V vsakem primeru učenci najkasneje do srede, 17. 11. 2021, razredniku prinesejo soglasje oz. nesoglasje k izvajanju samotestiranja (priloga 2).

Samotestiranje s testi HAG se izvaja praviloma ob ponedeljkih, sredah in petkih, zato učencem  pripada 15 testov na mesec, ki jih lahko prevzamejo sami oziroma njihovi starši ali zakoniti zastopniki v lekarni z otrokovo kartico zdravstvenega zavarovanja ali ob predložitvi potrdila o šolanju in osebnega dokumenta.

Samotestiranje se opravi trikrat tedensko med 1. šolsko uro pouka oddelka ob prisotnosti učitelja v matični učilnici s testom HAG, ki ga učenec prinese od doma. V primeru pozitivnega rezultata testa bomo učenca napotili v prostor za samoizolacijo, poklicali starše oziroma zakonite zastopnike, da pridejo ponj.

Starši učenca, katerega rezultat samotestiranja je pozitiven, morajo nemudoma poklicati v ambulanto izbranega osebnega zdravnika ali koncesionarja (v primeru odsotnosti izbranega osebnega zdravnika kontaktirajo dežurno službo), ki bo učenca napotil na PCR testiranje. V primeru pozitivnega PCR testa starši obvestijo razrednika.

Spoštovani starši, situacija, v kateri smo se znašli, je resnično neprijetna za vse. Gotovo  nekateri tem ukrepom tudi niste naklonjeni, zato vas prosim, da se izognete nespoštljivi komunikaciji, ki smo je bili v zadnjih dneh večkrat  deležni. Pobuda ravnateljev (priloga 3) kot odziv na sprejeti odlok in s katero smo se zavzemali za samotestiranje doma vsaj za mlajše učence, žal ni bila uslišana, obvezno samotestiranje v šoli so le zamaknili za dva dneva (na sredo, 17. 11. 2021).

Prisrčna zahvala pa vsem, ki nam pustite, da se posvečamo predvsem pedagoškemu delu.  Le z vašo ozaveščenostjo, hitrim reagiranjem in upoštevanjem ukrepov bomo uspeli zmanjšati število oddelkov v karanteni na kar najmanjše število. V zadnjem tednu smo bili zaradi številnih okužb (kar 9 oddelkov od 19-ih je imelo pouk na daljavo) v težki organizacijski preizkušnji. Le z dobrim sodelovanjem bomo lahko izbruh zamejili in izvajali vzgojno-izobraževalno delo na način, kot si ga želimo.

Prijazen pozdrav in vse dobro vam želim.

Irena Babnik, ravnateljica