Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani študijsko leto 2022/23 posvečajo jezikom. Kot vodilna ustanova na področju jezikovnega izobraževanja v slovenskem prostoru si prizadevajo za promocijo učenja in poučevanja sodobnih, klasičnih in drugih starih jezikov. Na natečaju za promocijski plakat na temo učenja tujih jezikov je sodelovala tudi naša šola. Učenci, ki obiskujejo neobvezni izbirni predmet nemščino so bili vabljeni k natečaju za najbolj izviren plakat, namenjen promociji učenja različnih tujih jezikov. Njihovi plakati so bili razstavljeni na fakulteti, najbolj izvirni pa tudi nagrajeni.

Strokovni delavci Goethe-instituta so bili med drugim navdušeni nad risbo »Wolfija«, maskote inštituta, ki je dobil ime po največjem nemškem pisatelju in pesniku Johannu Wolfgang von Goethe-ju. Učenki Eli Volovšek iz 6. a so v ta namen poslali simbolično darilo.

V galeriji in na Facebook-strani Oddelka za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko si lahko ogledate izdelke naših učencev:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=594988889102307&set=pcb.594990485768814

Admira Ćosić, prof. nem