Projekt Teden umetnosti poteka že četrto leto in gre za medresorski projekt, ki spodbuja razvoj in integracijo umetnosti v izobraževanju. Projekt je organiziran v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in Ministrstvom za kulturo ter poteka pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO.  

V letošnjem letu so izbrali podnaslov: Srečanje umetnika in znanstvenika. Koordinatorici sva izbrali ožjo tematiko, ki pa se širi v neskončnost – vesolje

Skrivnostno, znano, videno, skrito, prikrito, nerazumno, navdihujoče, impresivno, akcijsko, barvito … Skozi umetniško ustvarjanje smo raziskovali, kako sta prepleteni znanost in umetnost in kako obe področji prispevata k boljšemu razumevanju sveta in človeka. Obe področji črpata navdih iz opazovanja in zaznavanja sveta, ustvarjalno iščeta nove poglede ali rešitve, usmerjeni sta v inovacije in izboljšave.

Z učenci različnih starosti smo ustvarjali z različnimi sredstvi in materiali. Uporabili so svojo domišljijo, svoje predstave in ustvarjali galaksije, vesoljska plovila in znanstvenike, ki so delovali oz. delujejo na tem področju. 

Ustvarjali so tako individualno kot skupinsko, na manjše in velike formate, ploskovito in tridimenzionalno. Rezultat je bila prava kozmična prostorska postavitev, ki je navduševala vsakega gledalca.

Urška Mihevc in Renata Kern, mentorici